top of page

Highgate

Penwortham, Preston
Single Storey Extension | Remodel
40 m²
£90,000

This house sits within a large plot with a detached garage, long driveway and large rear garden. The existing property currently has a mix of external materials, including; brick, render, vertically hung tiles.


The proposal includes cladding the proposed rear extension and existing dormer in ‘natural’ timber cladding, tieing the two elements together to create a more considered aesthetic to the rear of the property. The timber cladding along with the dark grey brick provides a high-quality contemporary finish the to the proposal. The proposed windows and doors to the extension will be dark grey in colour, which will complement the dark grey brickwork and timber cladding; and the existing upvc windows on the main house will be replaced with dark grey windows to match the proposed extension. The extension is not visible from Highgate, and the proposal would not affect the enjoyment of any of the neighbouring properties.

The finished scheme will improve the layout, flow, internal comfort, and overall enjoyment of their home. The proposal enhances the rear of the property, and improves their connections between garden and kitchen, creating a high-quality contemporary addition to their family home.


BCAE worked in both 2D, 3D and Virtual Reality to convey the designs and different iterations to the client. By introducing subtle elements of design and detailing we have worked within a tight budget to exceed our clients expectations.

bottom of page